Met Bomatech als partner voor uw periodieke onderhoud bent u ervan verzekerd dat controle van de technische staat van uw machinepark voldoet aan de geldende normen voor HHACP-eisen, GMP+ en ARBO-regelgeving.

Wij kunnen u van dienst zijn met:

  • het opzetten van een preventief onderhoudssysteem
  • het uitvoeren van preventief onderhoud en periodieke controles
  • procesoptimalisatie en beheersing van uw onderhoudskosten

Preventief onderhoudssysteem

Wij inventariseren uw machinepark met behulp van codering. We verzamelen alle data en slaan het digitaal op in een database binnen het onderhoudssysteem. Met dit systeem is in één oogopslag duidelijk welke (reserve)onderdelen op voorraad dienen te worden gehouden, om snel te kunnen ingrijpen bij een eventuele storing. Mutaties zijn eenvoudig door te voeren en met enkele muisklikken genereert u werkopdrachten en controlelijsten.

Uitvoering preventief onderhoud en periodieke controles

Het uitvoeren van preventief onderhoud en periodieke controles aan uw machines, kunt ook aan ons als specialist overlaten.  Uw machines worden onderzocht op algehele conditie, de eisen van ARBO-regelgeving en op het voor het oog onzichtbare gebreken. Slijtdelen kunnen hierna eventueel preventief worden vervangen en er kan een prognose worden gemaakt  voor het op korte en lange termijn te verwachten onderhoud aan uw machines.

Procesoptimalisatie en beheersing van onderhoudskosten

Onze dienstverlening houdt niet op bij het uitvoeren van preventieve inspecties. Om verschillende parameters in uw productieproces in kaart te brengen beschikken wij over geavanceerde meetapparatuur waarmee het mogelijk wordt om uw processen verder te optimaliseren. Daarnaast biedt de door ons aangeboden, opslag van uw machinedata uitgekiende mogelijkheden voor uw onderneming: door de data te combineren met de registratie van de onderhoudshistorie, krijgt u helder inzicht in welke machines in uw installatie het meest storingsgevoelig zijn en kunt u de onderhoudskosten op jaarbasis van elke machine afzonderlijk bepalen. De opgebouwde onderhoudshistorie en de resultaten van periodieke preventieve inspecties biedt u tevens de mogelijkheid om adequaat en nauwkeurig budget voor (groot) onderhoud vast te stellen.