Oude kantoor

Eerste inventaris

Nieuw pand

Geschiedenis

Bomatech, voorheen TARBAN Industrial Technics, werd in 1998 opgericht als een V.O.F. door Aad en Margo Bouman. Aad Bouman was voorafgaand aan de oprichting, werkzaam als Hoofd Technische Dienst en Milieu bij het familiebedrijf O. Bouman B.V. te Andel. O. Bouman produceerde mengvoeder en handelde in stortgoederen en meststoffen.

Na de oprichting werden de activiteiten gestart, in het huis van de ondernemers werd een slaapkamer omgebouwd tot kantoor met als doel om ondersteuning te bieden aan bedrijven in de stortgoed- en mengvoedersector. Deze ondersteuning werd geboden op het gebied van toegepaste productie technieken, bij milieu- en ARBO- vraagstukken en bij implementatie van kwaliteitscontrole en onderhoudssystemen. Daarnaast wilde het bedrijf ook speler worden in de handel van gebruikte productieapparatuur en in de aandrijftechniek. Er werd een kantoorinventaris en (ACAD) software aangeschaft om de activiteiten te kunnen uitvoeren. Om ondersteuning te kunnen bieden bij bedrijven voor het oplossen van technische storingen, werd er ook gereedschap en materiaal gekocht om een servicewagen in te richten.

Eerst werden er vooral werkzaamheden uitgevoerd voor O. Bouman, maar in 1999 verkreeg Tarban haar eerste grote engineering opdracht. Namelijk het verhuizen van Jonker Petfood vanuit Veen naar de nieuwe fabriek in Waalwijk. Voor uitvoerende werkzaamheden werd een kleine werkplaats ingericht in een pand van familie en later verhuisde ook het bedrijfskantoor naar deze locatie. Er werden twee personeelsleden aangenomen, een tekenaar-constructeur en een hulpmonteur.

In de daaropvolgende jaren werden meerdere engineering- en tekenprojecten uitgevoerd en werd het klantenbestand uitgebreid met bedrijven in de (hout)recycling en bio-energie.  Om het voor klanten aantrekkelijk te maken budgettair hun plannen te verwezenlijken werden machines ingekocht uit gesloten fabrieken die werden gereviseerd en gemodificeerd om vervolgens te worden ingebouwd. Meestal waren er op de reguliere markt geen passende ontwerpen voorhanden, waardoor Tarban zelf steeds meer nieuwe machines ontwikkelde. Door een continue en gepaste groei werd de werkplaats in Andel te klein en is in 2006 in Wijk en Aalburg een eigen bedrijfspand aangekocht.

Het werd hierdoor mogelijk om in eigen huis meerdere en grotere machines te bouwen en zelfs complete productielijnen te fabriceren wat resulteerde in omvangrijkere opdrachten. Hierdoor was het nodig het bedrijf verder te professionaliseren en werd het traject ingezet voor certificering waardoor in 2010 het VCA** werd behaald. Sindsdien mogen we dan ook als hoofdaannemer optreden bij projecten.

In 2011 hebben wij, om de continuïteit te waarborgen, de structuur aangepast en haar naam gewijzigd. Hierdoor opereren we nu onder de naam Bomatech B.V.

Als gevolg van de aanhoudende groei bleek er in 2016 behoefte te zijn aan meer bedrijfsruimte, daarom hebben we in januari  2017 een tweede bedrijfspand in gebruik genomen. Dit pand is gelegen tegenover ons bedrijfspand aan de Nijverheidstraat.