Sinds 2018 bouwt Bomatech graanpletters met unieke eigenschappen.

De pletters hebben in tegenstelling tot de bestaande varianten geen 2, geen 4 maar 3 rollen die zijn gemonteerd in een driehoeksopstelling.

Hierdoor is een pletter ontwikkeld die de bewerking uitvoert in 2-fasen waardoor een kwalitatief hoogwaardig eindproduct ontstaat en tevens de doorstroomsnelheid is vergroot, terwijl de machine ondanks de riante roldiameters toch uiterst compact is gebleven.
De afstand tussen de rollen kan nauwkeuring worden afgesteld door het gebruik van hefspindels die worden aangedreven met handwielen of indien gewenst geautomatiseerd met behulp van elektrische motoren. Voor het uitlezen van de spleetgrootte wordt in de eenvoudige versie gebruik gemaakt van telwerken maar deze kan ook digitaal worden uitgevoerd.

Om de capaciteit van de machines zo efficiënt mogelijk te benutten is voorzien in een lastafhankelijke regeling op de hoofdmotor waarmee een doseerschuif wordt aangestuurd.

Uiteraard is het werktuig ook voorzien van de nodige beschermende elementen als een magneet om ijzerdelen af te vangen en verenpaketten zodat wanneer er stenen of andere grove, harde delen tussen de rollen komen, deze uit kunnen wijken waardoor beschadigingen worden voorkomen.
Na een uitvoerige testperiode heeft Bomatech naast de compact variant met een rolbreedte van 400 mm. (± 5,5 Ton/h) nu ook pletters ontworpen met een rolbreedte van 650 mm. (± 9 Ton/h) en 1000 mm. (± 13 Ton/h).
Ook zijn de machines met aangepaste rollen inzetbaar als wals of kruimelaar.